Konstgräsexperten är ett varumärke ägt av Nordic Surface Sweden AB.

 

Köpvillkor

Köp via internetbutiken
När du beställer i webbshopen träffas avtal först då du som kund får en orderbekräftelse från Konstgräsexperten. När du skickat din order får du en orderbekräftelse till den e-postadress du angivit. Det är viktigt att du lämnar en korrekt e-postadress, dels för att du ska få din orderbekräftelse, dels för att vi ska kunna få tag på dig vid eventuella leveransproblem eller om vi har några andra frågor. Vi ber dig därför bevaka din e-post efter det att du beställt varor från oss. Lämna också gärna ett telefonnummer där vi kan få tag på dig under dagtid, t ex mobilnumret. Får du mot förmodan ingen orderbekräftelse, kan det bero på att vissa internetleverantörers spamfilter inte släpper igenom den typen av e-post. Får du ingen bekräftelse senast påföljande arbetsdag efter din beställning, är det bra om du hör av dig till oss.

Leveranstid
Normalt skickas din order på tisdagar och torsdagar om alla varor finns i lager. Vi levererar med DHL. Det tar som regel DHL 1-3 dagar att leverera. Vid beställning dag 1 skickas sannolikt dina varor dag 2. För företag levererar DHL till större delen av Sverige dag 3. För privatpersoner tillkommer ofta en dag då godset skickas in på terminal för avisering. Först efter avisering körs godset ut påföljande dag. Leverans sker normalt vardagar mellan 7-17. Ta gärna kontakt med DHL för att styra leveranstiden om ni önskar ett tidsintervall. Det är inte alltid DHL kan hjälpa till med detta. Inbärning ingår inte. Skulle någon produkt vara tillfälligt slut meddelar vi dig detta samt ger dig ett nytt leveransdatum. Du har då möjlighet att avstå, alternativt ändra i din beställning. Vi erbjuder också möjligheten att hämta er order hos oss på följande adress: Snickarvägen 5E, 132 38 Saltsjö-Boo. Kontakta Konstgräsexperten för att bestämma tid för upphämtning.

Leverans & fraktkostnad
Observera att frakten tillkommer på priset per m². Fraktpriset anges i varukorgen innan ett köp genomförs. Leverans sker vardagar kl 7-17. Om du uppger en leveransadress som inte alltid bemannas under kontorstid, är det viktigt att du begär avisering och lämnar ett mobilnummer. Som standard bokar Konstgräsexperten frakten, som då sker enligt leveransvillkoret FVL (Fritt vårt lager).

Betalning
Alla priser i internetbutiken är angivna i SEK inklusive moms. Betalning sker med kort, faktura eller direktbetalning. Vid betalning med faktura utför Nordic Surface Sweden AB alltid en kreditupplysning på kunderna.

Garanti & reklamation
Alla produkter säljs med minst två års materialgaranti. Därutöver har konstgräset en UV-beständighetsgaranti som anges i produktbeskrivningen på vår hemsida. I övrigt tillämpas gällande konsumentköplag och köplag. Synliga skador eller saknade kollin skall anmälas direkt på fraktsedeln, före underskrift, när godset mottages. Skador dolda under emballage, skall anmälas till Konstgräsexperten inom 7 dagar efter mottagandet, därefter utgår ej någon ersättning. Ta alltid för vana att packa upp och kontrollera varorna vid mottagandet.

Ångerrätt vid distanshandel
Vid köp i internetbutiken har du rätt att ångra ditt köp. Detta gäller endast produkter som ej är måttanpassade. Konstgräs kan med andra ord ej ångras. Vid användande av ångerrätt ska detta ske inom 14 dagar efter mottagandet av varan och den returnerade varan med kartong ska vara i väsentligen oförändrat skick. Återbetalning sker skyndsamt efter det att vi fått varan i retur och görs till det konto som kunden önskar. Returfrakten står du som kund för. Kom ihåg att kontakta oss innan du skickar tillbaka varan. I de fall där returen inte är komplett förbehåller vi oss rätten att debitera kostnaden för de saknade delarna om så är möjligt, annars godkänner vi inte returen.

Övriga villkor
För att få handla i vår internetbutik krävs att du fyllt 18 år. Genom att du skickar iväg din order bekräftar du också köpet och godkänner därmed våra köpvillkor. Alla varor tillhör Nordic Surface Sweden AB till dess att full betalning erhållits.

 

Dataskyddspolicy

För oss är det viktigt att du kan känna dig trygg med hur dina personuppgifter behandlas hos oss. Vi vill därför eftersträva en hög nivå av skydd för dina personuppgifter. I denna dataskyddspolicy informerar vi om hur vi samlar in och använder dina personuppgifter. Vi beskriver också dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande.

Du är alltid välkommen att kontakta oss om du har frågor om hur vi behandlar dina personuppgifter.

Vad är en personuppgift och vad är en behandling av personuppgifter?

Alla uppgifter som direkt eller indirekt kan härledas till en fysisk person är en personuppgift. Det är exempelvis namn, epost-adresser och personnummer m.m. Behandling av personuppgifter är alla åtgärder som sker med personuppgifterna i IT-system. Det handlar till exempel om insamling, registrering, läsning, strukturering, lagring, bearbetning, överföring och radering m m. I vissa fall kan även åtgärder som sker utanför IT-systemen ses som behandling. Det gäller när personuppgifter ingår i register.

Vilka personuppgifter samlar vi in om dig och varför?

Generellt

Vi behandlar i huvudsak ditt namn, e-postadress, telefonnummer, postadress, leveransadress och din befattning. Vi behandlar dina personuppgifter i syfte att tillhandahålla de tjänster och produkter du önskar (exempelvis rådgivning, köp och nyhetsbrev). Vi kommer även behandla dina personuppgifter för att vårda och administrera vår relation med dig samt, i tillämpliga fall, för att administrera avtal med dig eller med din arbetsgivare. Därutöver kan vi även komma att använda dina personuppgifter för att informera dig om produkter och tjänster som vi erbjuder och som kan vara av intresse för dig. Det kan ske genom exempelvis nyhetsbrev. Du kan när som helst avregistrera dig från dessa erbjudanden.

Nordic Surface Sweden AB behandlar alltid dina personuppgifter i enlighet med tillämplig lagstiftning. Vi behandlar dina personuppgifter då det är nödvändigt för att fullgöra ett avtal med dig. Om Nordic Surface Sweden AB skulle behandla dina personuppgifter för något ändamål som kräver ditt samtycke kommer vi att inhämta ditt samtycke i förväg.

Från vilka källor hämtar vi personuppgifter?

Insamling av dina personuppgifter sker exempelvis då du anger dina uppgifter i samband med att du anmäler dig för att få nyhetsbrev, beställer produkter och/eller tjänster från oss eller tar kontakt med oss i olika ärenden.

Cookies

En cookie (eller kaka) är en liten textfil som en webbplats sparar på besökarens dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i en cookie kan också användas för att följa en användares surfande på webbplatser som använder samma cookie.

Måste jag tillåta cookies?

Denna webbplats använder cookies för funktionalitet kritisk för att det ska gå att handla i butiken. Om du blockerar cookies kan du därför ej heller handla i butiken. Utan cookies kan du dock fortfarande titta på sidor och artiklar i butiken, men vissa funktioner kan bete sig oväntat.

Om du vill handla i butiken men inte vill att några cookies ska sparas på din dator när du stänger din webbläsare så kan du besöka sidan i privat läge. Detta läge kallas olika saker beroende på din webbläsare: "Inkognitofönster" (Chrome), "Privat fönster" (Firefox) eller "InPrivate-fönster" (Microsoft Edge). Alla cookies som satts under besöket i privat läge raderas då ifrån din dator när du stänger din webbläsare.

Hur använder vi cookies?

Denna webbplats använder cookies för att hantera artiklar i varukorgen, inloggning på "mina sidor" och för vissa funktioner som endast ska visas en gång per besökare. Om du stänger din webbläsare och senare kommer tillbaka till butiken så sparas dina inställningar och artiklar i varukorgen med hjälp av cookies. Vi använder även cookies för att kunna anpassa och göra information och marknadsföring så relevant som möjligt för dig.

Informationen om inloggning på "mina sidor" lagras i en så kallad sessionscookie och raderas därför när du stänger din webbläsare. Våra övriga cookies lagrar inte information för att identifiera dig.

Vi använder även cookies som statistikunderlag, till exempel för att se vilka artiklar samma besökare tittar på för att kunna erbjuda automatiska produktrekommendationer.

Tredjepartscookies

Vi använder Google Analytics och AdWords som också sätter cookies, detta för att få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen. Dessa cookies innehåller inte heller identifierande information om vem du som besökaren är.

Våra social media-kopplingar med AddThis för till exempel Facebook, Google+, Twitter och Instagram sätter också cookies. Dessa cookies innehåller inte heller identifierande information om vem du som besökaren är. För mer info, se AddThis privacy policy.

Var behandlar vi dina personuppgifter?

Vi behandlar dina personuppgifter i en mjukvara som tillhandahålls av PwC. PwC har tydliga riktlinjer kring hanteringen av personuppgifter i sin roll som persouppgiftsbiträde. Dessa riktlinjer följer rådande lagstiftning.

Hur länge sparar vi dina personuppgifter?

Vi sparar sällan dina personuppgifter längre än 36 månader. Vid starka skäl kan vi spara dina personuppgifter upp till 7 år (gäller exempelvis underlag för bokföring).

Vilka är dina rättigheter som registrerad?

Som registrerad har du enligt gällande lagstiftning ett antal rättigheter. Här listar vi dessa rättigheter.

Rätt till registerutdrag (rätt till tillgång)

Om du vill veta vilka personuppgifter vi behandlar om just dig kan du begära att få tillgång till uppgifterna. När du lämnar en sådan begäran kan vi komma att ställa en del frågor för att se till att det blir en effektiv hantering av din begäran. Vi kommer också vidta åtgärder för att säkerställa att uppgifterna begärs av och lämnas till rätt person.

Rätt till rättelse

Om du upptäcker att något är fel har du rätt att begära att dina personuppgifter rättas. Du kan också komplettera eventuellt ofullständiga personuppgifter.

Rätt till radering

Du kan begära att vi raderar de personuppgifter vi behandlar om dig bland annat om:

  • Uppgifterna inte längre är nödvändiga för de ändamål som de behandlas för.
  • Du invänder mot en intresseavvägning vi gjort baserat på vårt berättigade intresse, där ditt skäl för invändning väger tyngre än vårt berättigade intresse.
  • Personuppgifterna behandlas på olagligt sätt.
  • Personuppgifterna har samlats in om ett barn (under 13 år) som du har föräldraansvaret för
  • Om uppgiften inhämtats med stöd av ditt samtycke och du vill återkalla ditt samtycke

Rätt till begränsning

Du har rätt att begära att vår behandling av dina personuppgifter begränsas. Om du exempelvis begär rättelse eftersom du anser att personuppgifterna vi behandlar är felaktiga kan du begära en begränsad behandling under den tid vi behöver för att kontrollera huruvida personuppgifterna är korrekta.

Om, och när, vi inte längre behöver dina personuppgifter för de fastställda ändamålen är vår rutin normalt att uppgifterna raderas. Om du behöver personuppgifterna för att kunna fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk, kan du begära begränsad behandling av uppgifterna hos oss. Det innebär att du kan begära att vi inte rensar och raderar dina uppgifter.

Om du har gjort en invändning mot personuppgiftsbehandling vi gör med stöd av en intresseavvägning som rättslig grund kan du begära begränsad behandling under den tid vi behöver för att kontrollera huruvida våra berättigade intressen väger tyngre än dina intressen av att få uppgifterna raderade.

Om behandlingen har begränsats enligt någon av situationerna ovan får vi bara, utöver själva lagringen, behandla uppgifterna för att fastställa, göra gällande eller försvara rättsliga anspråk, för att skydda någon annans rättigheter eller ifall du har lämnat ditt samtycke.

Rätt att göra invändningar mot viss typ av behandling

Du har alltid en rätt att invända mot all behandling av personuppgifter som bygger på en intresseavvägning. Du har också alltid rätt att slippa direktmarknadsföring.

Hantera dina rättigheter

Ansökan om registerutdrag eller om du vill åberopa någon av dina andra rättigheter ska vara skriftligt och egenhändigt undertecknad av den utdraget avser. Vi kommer besvara dina önskemål utan onödigt dröjsmål och senast inom 30 dagar. Maila till info@nordicsurface.se.

Hur hanterar vi personnummer?

I möjligaste mån undviker vi att behandla personnummer. I vissa fall är det dock motiverat med hänsyn främst till att vi behöver ha en säker identifiering vid köp. Vad avser behandling av personnummer i form av organisationsnummer för enskild näringsverksamhet så krävs denna behandling så länge företaget är kund genom att organisationsnumret utgörs av personnumret.

Hur skyddas dina personuppgifter?
Vi arbetar aktivt för att säkerställa att personuppgifter hanteras på ett säkert sätt. Det gäller såväl genom tekniska som organisatoriska skyddsåtgärder.

Tillsynsmyndighet

Datainspektionen är ansvarig myndighet för att övervaka tillämpningen av lagstiftningen kring dataskydd. Om du anser att vi agerar felaktigt kan du kontakta Datainspektionen, se www.datainspektionen.se

Kontakta oss vid frågor och funderingar om hur vi behandlar personuppgifter

Om du har frågor om hur vi behandlar personuppgifter eller har en begäran i enlighet med ovan rättigheter är du alltid välkommen att kontakta oss på: info@nordicsurface.se, eller via telefon på: 08-51 51 41 90.

Kontaktuppgifter

Nordic Surface Sweden AB

Snickarvägen 5E, 132 38 SALTSJÖ-BOO

info@nordicsurface.se

Telefonnummer: 08-51 51 41 90

Stäng